Werkplaats voor meditiatie

Inleiding

Het opvoeden van onze emotionele leven. De teugels zelf leren in handen te nemen. Om heer en meester te leren worden over de krachten van het gevoelsleven; dat zijn bijvoorbeeld de heftige emoties, antipathie en sympathie, driften en begeerten. Maar ook hoe werkt het denken en het willen……. Hoe werkt dit op jou en je omgeving? Kun je hier iets aan doen en daar verandering in aanbrengen?

Veel meditatietechnieken die tegenwoordig in omloop zijn hebben hun oorsprong in Oosterse tradities. Er bestaan echter ook westerse technieken en vormen, bijvoorbeeld het zesvoudige pad van Rudolf Steiner.

Het belangrijkste van van dit alles is het leren begrijpen van het zielewezen dat in ons werkt : Wat is de ziel? En hoe werkt de ziel in ons wezen?

Graag zou ik met jullie een aantal middagen hierover willen spreken en oefenen. In de gezamenlijkheid van eigen ervaringen, want met elkaar leren we dat deze weg alleen gegaan moet worden. Toch is het ook een groot, levend geheel: wat de enkeling doet, beïnvloed de hele mensheid.

De middagen bestaan uit gesprek en oefening. Na de pauze komen de kunstzinnige activiteiten aan bod.

Data

Donderdagmiddag 19 januari, 16 februari, en 23 maart 2023.

Tijden

14.00 uur tot ca. 16.00 uur

Locatie

Zoetermeer

Kosten

20 euro per middag inclusief materiaal koffie en thee

Inschrijven

Je schrijft in voor drie Middagen  Als er genoeg belangstelling is volgen er in overleg weer drie Middagen.

Meld je nu aan

Cursussen van Brigitte