Workshop houtskool

Inleiding

Met houtskool het witte papier donker maken. Er ontstaat een grijze mist in verschillende nuances – met de volle hand maak je het papier grijs en eerst egaal zodat er een mooi donker vlak is om in te gaan werken. Je maakt een lichte plek in deze duisternis en meteen ervaar je dit als licht. Dan gaat de duisternis opleven en bewegen en er kan je een ‘licht op gaan‘. Het zoeken en tasten tussen deze spanning kost wel eens moeite. Het is een hele uitdaging om vanuit het veilige midden naar die uitersten te gaan. Je gebruikt je handen en vingers, soms een kneedgum, om deze uitersten te laten spreken. Je wordt warm en je kan ervaren dat je fysiek aan het werk bent. Je kunt je geestelijk gesterkt voelen als je je op deze wijze met licht en duisternis uiteenzet.

Regelmatig geef ik graag een workshop met houtskool in het atelier. Dit kan natuurlijk ook op een andere locatie of met een eigen groep op afspraak.

 

Houtskool workshop Paastijd 

De vier grote jaarfeesten hangen op een bijzondere manier met elkaar samen.
Kerstmis met de Aartsengel Gabriël, Pasen met de Aartsengel Rafaël, Het Sint-Janfeest met de Aartsengel Uriël, en Michaël-herfstfeest met de Aartsengel Michaël.

De vier Aartsengelen werken dus samen om de kringloop van het jaar te volbrengen. De mens die dit jaarverloop bewust doormaakt, kan dan merken dat bij de verschillende feesten een verschillend bewustzijn en verschillende activiteiten van hem worden gevraagd.

In deze houtskoolworkshop in de adventstijd kunnen we aan de hand van de Aartsengel Gabriël met de witte lelie in de hand, zoeken naar waar wij als mens staan tussen de krachten van het licht en de duisternis.

Datum

Zondag 10 april 2022.

Tijd

10.00 uur tot 16.00 uur

Kosten

65 euro inclusief materiaal, koffie, thee en soep

Lokatie

Dorpsstraat 200, 2721AR Zoetermeer

Inschrijven

Door overmaking van het totaalbedrag op bankrekening Nl 17 INGB 0799 50 9701 t.n.v. Mw B Beck (Zoetermeer)

Meld je nu aan

Cursussen van Brigitte