Workshop houtskool

Inleiding

Met houtskool het witte papier donker maken. Er ontstaat een grijze mist in verschillende nuances – met de volle hand maak je het papier grijs en eerst egaal zodat er een mooi donker vlak is om in te gaan werken. Je maakt een lichte plek in deze duisternis en meteen ervaar je dit als licht. Dan gaat de duisternis opleven en bewegen en er kan je een ‘licht op gaan‘. Het zoeken en tasten tussen deze spanning kost wel eens moeite. Het is een hele uitdaging om vanuit het veilige midden naar die uitersten te gaan. Je gebruikt je handen en vingers, soms een kneedgum, om deze uitersten te laten spreken. Je wordt warm en je kan ervaren dat je fysiek aan het werk bent. Je kunt je geestelijk gesterkt voelen als je je op deze wijze met licht en duisternis uiteenzet.

Regelmatig geef ik graag een workshop met houtskool in het atelier. Dit kan natuurlijk ook op een andere locatie of met een eigen groep op afspraak.

 

Houtskool workshop Heilige Nachten

De 12 heilige nachten

In onze tijd zoeken veel mensen naar spirituele verdieping. Dit geld ook met betrekking tot de tijd van de 12 heilige nachten tussen Kerstmis en Driekoningen. Juist deze tijd van het jaar is geschikt om via het werken met houtskool op een andere manier met deze tijd kennis te maken. Door “stil” te staan bij de heilige nachten en met het licht en de duisternis te werken kan er een inspirerende mogelijkheid ontstaan om meer bewust en bevlogen het nieuwe jaar binnen te gaan.

 

 

 

Datum

Zondag 18 december 2022

Tijd

10.00 uur tot 16.00 uur

Kosten

65 euro inclusief materiaal, koffie, thee en soep

Lokatie

Dorpsstraat 200, 2721AR Zoetermeer

Inschrijven

Door overmaking van het totaalbedrag op bankrekening Nl 17 INGB 0799 50 9701 t.n.v. Mw B Beck (Zoetermeer)

Meld je nu aan

Cursussen van Brigitte