Over Brigitte Beck

Zij woont in Zoetermeer en heeft haar atelier en praktijk aan huis. Ze geeft schilderlessen in verschillende technieken en speksteen workshops in een mooie woonboerderij in het centrum van Zoetermeer.
Vanaf begin jaren 90 zijn er opleidingen en trainingen o.a bij verschillende kunstenaars. Het onderzoek naar licht, duisternis en kleur en de werking daarvan ervaart zij als haar grote opdracht.
Als kunstzinnig therapeute heeft zij verschillende opleidingen gevolgd met name ook de schilder therapie volgens Liane Collot. Zij werkt zowel met kinderen als volwassenen en met alle disciplines. Ook het gaan van een individueel schilderproces als therapie of ontwikkelingsweg is een van de mogelijkheden die zij aanbied.
Vanaf 1999 heeft zij succesvol vele exposities gegeven waaronder ook hier Op Hodenpijl in 2011, het altaar stuk van de engel met de roos is van haar hand. Er zijn in verschillende boeken werken van haar afgebeeld (waaronder de nieuwe uitgave van de Astronomische brieven van Elisabeth Vreede van uitgeverij Nachtwind).
Ook schildert zij in opdracht. Met name biografische en naam schilderijen.
Zelf zegt ze over haar werk…….
“Scheppend bezig zijn is mijn grote passie!
De grootste opdracht die ik voel als schilder, is om wat achter de zichtbare wereld ligt zichtbaar te maken. De engelen, de kosmische scheppingskrachten in de atmosfeer, de natuur en in onszelf; de Christus kracht. Als je voor een schilderij staat is het nog niet af, het moet nog gezien worden. Ik nodig u dan ook van harte uit om het werk ‘af te komen kijken’. Het mooie is dat mensen er ontroerd door raken, de beelden herkennen; er ontstaat gesprek en ontmoeting, in dat gesprek werkt de ‘Geest’ door.
Die wereld is mijn inspiratiebron.”

Harte groet,
Brigitte Beck

Wasilly Kandinsky 1912

“Het echte kunstwerk onstaat op een geheimzinnige, mystieke wijze uit de kunstenaar. Wanneer het zich van hem heeft losgemaakt, krijgt het een eigen leven; het wordt een persoonlijkheid, een zelfstandig, geestelijk ademend subject, dat ook in materiële, reële zin leeft . Het is een wezen.”

Bekijk de galerij

Werk van Brigitte