Kunstzinnige therapie

Inleiding

Kunst kan mensen innerlijk sterk beroeren. Het meebewegen met de ritmen en wetmatigheden van kunstzinnige processen werkt harmoniserend op het organisme wanneer dat door ziekte uit balans is geraakt. Kunstzinnige therapie omvat verschillende gebieden; de beeldende therapie, muziektherapie, spraaktherapie en dramatherapie. In mijn praktijk werk ik als beeldend kunstzinnig therapeute en werk ik met technieken zoals tekenen, schilderen en boetseren.

Wanneer wordt kunstzinnige therapie toegepast?

In alle situaties waarbij sprake is van verstoring van het lichamelijke of psychische evenwicht, kan kunstzinnige therapie het genezingsproces actief ondersteunen en het gezonde evenwicht helpen herstellen. Als therapeute kijk ik welke materialen en welke werkvorm de cliënt nodig heeft en of deze passen bij de hulpvraag. Hoewel kunstzinnige therapie soms een direct waarneembaar positief effect heeft op de klachten, is het geen snel werkende symptoombehandeling. De genezende werking ligt vooral besloten in het proces. Door oefeningen, die ik stapsgewijs met de cliënt doe, begeeft hij of zij zich steeds dieper in de bronnen van zijn creativiteit. De innerlijke bewegelijkheid die hierdoor in gang wordt gezet brengt hem in contact met de eigen, soms diep verborgen, scheppende kracht. Het inzetten van die kracht is een essentiële stap op weg naar genezing.

Voor wie is kunstzinnige therapie geschikt?

Voor volwassenen en kinderen die hulp nodig hebben bij het hervinden van het juiste evenwicht. Ziek zijn verloopt bij iedereen anders. Hetzelfde geldt voor het genezingsproces.  Omdat elke werkvorm in de beeldende therapie een specifieke werking heeft kan ik de therapie nauwkeurig afstemmen op de vraag van de cliënt. Ik werk met mensen die lijden aan dementie, individueel of met een groepje. Het kan bijvoorbeeld gaan om (chronische) ziekten als astma, diabetes, ME, hoge bloeddruk, maar ook depressie, angst, trauma’s, slaapstoornissen of biografische ontwikkelingsprocessen. De Kunstzinnige therapie is ook een geweldige therapie voor bewustwording, ontspanning, acceptatie of pijnvermindering.

Kosten

Intake gesprek 25 euro. Een sessie van 1 uur kost 45 euro, dit is inclusief een 10 minuten gesprek. Meestal beginnen we met 7 sessies en bespreek ik daarna met de cliënt wat er nodig is.

Praktijk adres:
Zoetermeer – voor details neem gerust contact met mij op.

Meld je nu aan

Cursussen van Brigitte