Schilder Workshops

Schilderen kunnen we eigenlijk al, als kind onbevangen en zonder oordeel. Gaandeweg als we volwassen worden raken we die onbevangenheid kwijt. Er is een stemmetje dat zegt: “ ik kan niet schilderen, ik weet niet wat te maken, ik heb geen talent ”, enzovoort, enzovoort. De onbevangenheid uit onze kindertijd is verdwenen en meestal voelen we dat wel en ervaren we dat als een groot verlies.

Tijdens het schilderweekend proberen we een stukje van die oorspronkelijke vrijheid die we als kind nog hadden weer terug te vinden. Als je schildert om het proces dan kan er niets mislukken, dan is er geen oordeel, geen goed of fout. Er zijn kleuren die ontstaan, vormen, dan is er de vrijheid om elk moment weer andere materialen te pakken links of rechtsaf te slaan. Waarnemen, niet prestatiegericht zijn, toe laten, experimenteren en onderzoeken dat zijn de richtwijzers. Vooral kijken, voelen, reflecteren en je zult ontdekken: IK GA STEEDS MEER ZIEN!

Als begeleider geef ik stimulans en input, feedback en tegenwicht. We voeren gesprekken met elkaar wisselen ervaringen uit en bekijken elkaars werk. Het is een dag voor experiment, voor verdieping en nieuwe ervaringen. Er zijn schilderezels, verschillende soorten verf, inkt, krijt, potlood, papier, doek en er zijn allerlei gereedschappen. Kortom en heerlijke schilderdag voor jezelf!!